Böyle Gitmez Bozdoğan
Mersin Sondakika

Böyle Gitmez Bozdoğan

Bugün-yarın, bu hafta-gelecek hafta, bu ay-gelecek ay derken aradan geçen 3.5 yıla rağmen Haluk Bozdoğan’da en küçük bir değişiklik olmadı. En küçük bir değişiklik olmadığı gibi olumsuzlukların, dedikoduların daha sert bir şekilde yükseldiğini izliyoruz hep birlikte.
Bu haber 2022-10-30 12:22:40 eklenmiş

Tarsus Belediyesi’nin iyi yönetilmediği net bir şekilde görülüyor. Türkiye’nin en eski belediyelerinden biri olan Tarsus Belediyesi’nin iyi yönetildiğini söyleyebilmek mümkün değildir. Elbette üzücü bir durum ve bu memleket için zaman kaybı anlamına geliyor.
 
Maalesef ki başkanlık koltuğunda oturan Haluk Bozdoğan’ın birçok konuda verdiği sözler veya söylemleri yerine gelmiyor veya tutulmuyor!
 
Çalan telefonlara bakmayan veya seçildiği ilk dönemde gelen randevu taleplerinin çoğunu görmezden gelen Bozdoğan’ın, gelinen noktada toplumun birçok kesimiyle diyalogunun koptuğunu görüyoruz. Telefonlara bakmama alışkanlığının özel kalemde de olması, elbette işin bu noktaya gelmesini de hızlandırmıştır. Tabi anlayana…
 
*          *          *
Düne kadar kol kola yürüdüğü, görev verdiği kişilerle, mesela İsmetpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm olayında, karşılıklı olarak şikayetçi konumuna gelmiş olması gerçekten düşündürücü. Buradan Bozdoğan’a sesleniyorum.
 
Özellikle son dönemlerde ardı-arkası kesilmeyen dedikodularla hem kendini yıprattın, hem de özellikle seni o makama taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi’ne zarar verir hale geldin. Bugüne kadar nasıl geldiysen, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğin yolundaki toplum inancı her geçen saniye yükseliyor. Senin bu olumsuz tutumun, davranışların Tarsuslulara, Belediye’ye ve seni o makama taşıyan CHP’ye büyük zarar veriyor. Olaya geniş olarak baktığımızda o güzel makamda 17 ay gibi bir süren daha var. Şayet her hangi bir gazap yaşanmaz ise.
 
CHP ilçe örgütü başta olmak üzere partiyle pek bağın kalmadığı da görülüyor. Tüm bu gerçekler paralelinde CHP’de üye olarak da olsa kalmanın bir mantığı da yoktur. Tarsus kenti çağdaş insanlardan oluşan bir kenttir. Senin başarısızlığın CHP’ye zerre kadar zarar veremez. Dedim ya gerçek suçlunun kim olduğunu çok iyi biliyor Tarsuslular!
 
Ortaya çıkan yanlışlar, 3.5 yıldır yapılan tüm uyarıların kulak ardı edilmesi ve düzelme umutlarının da tamamen bitmesi Bozdoğan isminin CHP ile birlikte telaffuz edilmesi, demokrat insanları çok rahatsız ediyor! Tabanda sesler yükseliyor, tabi duyan varsa!
 
Onun için mevcut tablonun biran önce son bulması gerekiyor.
 
İktidarın en büyük adayı konumuna gelmiş olan CHP’ye daha fazla psikolojik olarak zarar vermenin mantığı olamaz. Tam 25 yıl sonra seçimin kazanılmış olmasına demokrat insanlar sevinemedi. Ama Bozdoğan’ın partiden istifa etmesi büyük sevinç yaratacaktır! Bu gerçeğin bilinmesini isterim.
 
Ha son söz. Gelinen bu nokta için kimseyi suçlama Bozdoğan, zaten suçlu ortada!
 
KONGRE Mİ?
TİYATRO MU?
 
Başarılı olma yeteneği ve inancı olmayan her hangi bir kişiyi ister belediye başkanı yapalım, ister bakan yapalım ondan başarı beklemek gerçekten mümkün olmuyor, olamazda!
 
Tarsus İdmanyurdu camiası rahmetli Erkut Kuzeyman’lı yıllarda, bir de kısa bir sürede olsa Şahin Kırbıyık döneminde kimseye yük olmadan ayakta kalan bir camiadır. Hem Kuzeyman’lı yılları, hem de Kırbıyık’lı ayları şöyle bir kenara koyacak olursak bu güzide kulübün hep belediyenin desteğiyle bugünlere geldiğini gördük. Tarsus’ta bir belediye başkanlığı, bir de başkanlık koltuğu var. O güzel koltuğa oturan kişi güzide kulübümüz Tarsus İdmanyurdu’na destek olmak zorundadır.
 
Bugün için belediye başkanlığı koltuğunda oturmakta olan Haluk Bozdoğan’ın göreve geldiği günden günümüze kadar TİY camiasının “kongre camiası” olduğuna şahit olduk. Geride bıraktığımız Salı günü yine bu köklü kulübün kongresi vardı. Kongrede nasıl ve kim tarafından hazırlandığı belli olmayan liste oylandı ve kabul gördü! Liste oylandı ama oylamadan hemen sonra 3 kişinin istifa ettiği haberini aldık.
 
Yetersiz kalan yönetim listesinin yeni istifalarla daha da yetersiz bir hale geleceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Tarsus İdmanyurdu camiasında yaşanan olumsuzlukların tek sorumlusu yine Bozdoğan’dır. Oturduğu o güçlü koltuğa rağmen 15 kişi bulup da TİY yönetimini oluşturamayan Bozdoğan’ın hangi hallere düştüğünün belgesidir yaşananlar!
 
Tarsus İdmanyurdu’na gönül vermiş tüm insanları hayal kırıklığına uğratan kongre, kongre olmaktan çok tiyatroya benziyordu! En kısa gelecekte TİY camiasında yeni bir kongrenin olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Böyle giderse yaşadığımız Tarsus kentinde TİY yöneticisi olmayan kişi de kalmayacak!
 
Tarsus İdmanyurdu gibi köklü bir camianın ciddiyetten bu denli uzaklaştırılmasını kabul etmek mümkün değildir.

 

https://www.tarsusakdeniz.com/makale-boyle-gitmez-bozdogan/2362



Kaynak: Haber Merkezi


ETİKETLER :
Diğer ÖZEL HABERLER haberleri

Yazarlar

En çok okunanlar

MERSİN HAVA DURUMU

+16
°
C
H: +17°
L: +10°
İçel
Salı, 09 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+20° +19° +14° +14° +18° +20°
+12° +14° +10° + + +14°

MERSİN NAMAZ VAKTİ

Anket
TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN YENİDEN ADAY OLSA KAZANABİLİR Mİ?
EVET
HAYIR
PARTİSİNDEN ADAY OLAMAZ










1xbet giriş