Trafik ve Ulaşımı rahatlacak
Mersin Sondakika

Trafik ve Ulaşımı rahatlacak


Bu haber 2022-12-07 09:11:46 eklenmiş

Mersin Tarsus Otoyol Ayrımı ve Mersin-Tarsus Osb Bağlantı Kavşağı’nın Açılışı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Adil KARAİSMAİLOĞLU, önceki dönem Hazine ve Maliye Bakanımız

Sn. Lütfi ELVAN, AK Parti Mersin Milletvekillerimiz Sn.Ali Cumhur Taşkın,

Sn. Av. Zeynep Gül YILMAZ, Sn. Hacı Özkan, Mersin Valimiz Sn. Ali Hamza PEHLİVAN,

İl Başkanımız Sn. Av. Cesim Ercik, İl-İlçe Teşkilatlarımız, İl Protokolümüz, Mersin-Tarsus OSB Yönetiminin katılımı ile gerçekleşti.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli'yi ziyaret etti, Tekli ve yönetimiyle görüştü.
 
Bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi alan Karaismailoğlu, daha sonra Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu ile MTOSB arasındaki bağlantı yolu kavşağının açılış törenine katıldı.
 
Karaismailoğlu, buradaki konuşmasında, birliğin, kardeşliğin ve hoşgörünün merkezi Mersin'in her geçen gün geliştiğini, cazibesini arttırdığını, yeni istihdam olanaklarına ev sahipliği yaptığını belirtti.
 
Mersin'in inşası süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali, genişletilen Mersin Uluslararası Limanı, yapımları hızla devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı ve Akdeniz Sahil Yolu projesi ile ülkenin en gözde ulaşım, enerji ve ticaret merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini aktaran Karaismailoğlu, bakanlık olarak kentin gelişim hızına bağlı ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak ve şehri geleceğe hazırlamak için çok güçlü bir ulaşım ağı tesis ettiklerini anlattı.
 
Karaismailoğlu, 2003 yılından bu yana Mersin'in ulaşım ve iletişim altyapısı için toplamda 23 milyar lira yatırım yaptıklarını belirterek, kente getirilen hizmetlerle ilgili şöyle konuştu:
 
"Tamamlandığında Akdeniz kıyılarının meşakkatli yolculuklarını tarihe gömecek Akdeniz Sahil Yolu çalışmalarımız da bu projelerin en önemlilerinden biri. Uzunluğu 228 kilometre olan projemiz bünyesinde 37 bin 914 metre uzunluğunda 28 çift tüp tünel, 5 bin 134 metre uzunluğunda 17 çift köprü, 398 metre uzunluğunda 8 köprü ve 3 farklı seviyeli kavşak yer alıyor. Proje kapsamında 196,5 kilometre bölünmüş yol, 398 metre uzunluğunda 8 köprü, 12 bin 853 metre uzunluğunda 15 tünel, 1295 metre uzunluğunda 5 viyadük ve 694 metre uzunluğunda 2 farklı seviyeli kavşağı tamamladık. Çalışmalarımıza hızla ve başarıyla devam ediyoruz."


Kaynak: Haber Merkezi


ETİKETLER :
Diğer ANASAYFA haberleri

Yazarlar

En çok okunanlar

MERSİN HAVA DURUMU

+16
°
C
H: +17°
L: +10°
İçel
Salı, 09 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+20° +19° +14° +14° +18° +20°
+12° +14° +10° + + +14°

MERSİN NAMAZ VAKTİ

Anket
TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN YENİDEN ADAY OLSA KAZANABİLİR Mİ?
EVET
HAYIR
PARTİSİNDEN ADAY OLAMAZ










1xbet giriş