Hukuk Mücadelesinde bir kişi tutuklandı
Mersin Sondakika

Hukuk Mücadelesinde bir kişi tutuklandı

Türkiye Barolar Birliği avukatına sahip çıktı, İbrahim HIDIROĞLU Tutuklandı
Bu haber 2022-12-07 11:20:26 eklenmiş

Tarsus-Mersin yolu üzerinde faaliyet gösteren ve kentin tanınmış ailesinden biri olan Hıdıroğlu Ailesine ait Hıdıroğlu un fabrikasının sahipleri arasında çıkan kavgada taraflar bugün Adliyeye sevk edildi.

Birkaç gün önce Hıdıroğlu Un Fabrikasında meydana gelen ve yaralanmayla sonuçlanan olayda Avukat Abdullah Çabuk, Ramazan Hıdıroğlu, Ahmet Hıdıroğlu, yaralanmış, özel hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Olayda yaralanan Av. Abdullah Çabuk’un saldırıya uğraması nedeniyle Türkiye Barolar Birliği ve Mersin Barosu, saldırıya uğraması nedeniyle meslektaşlarına sahip çıkarak, kınama açıklamaları yapmışlardı.

Halen hastanede tedavisi devam ettiği bildirilen Av. Abdullah Çabuk ile Ahmet Hıdıroğlunun dışında olayda adı geçenler akşam saatlerinde Adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilenlerden genç işadamı İbrahim Hıdıroğlu, savcılıktaki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Mahkeme İbrahim Hıdıroğlu’nun tutuklanmasına karar vererek cezaevine teslim etti.

MAHKEMEYE VERİLEN DOSYANIN İÇERİĞİ

 

Bu ihtilaflarda ben de Ramazan HIDIROĞLU’ nun avukatı olarak görev aldım. Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığının 2022/9652 ve Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığının 2022/3270 soruşturma sayılı dosyalarında vekil olarak kaydım bulunmaktadır.

Aramızda oluşturdukları bu husumet sürerken  30.11.2022 tarihinde müvekkilim Ramazan HIDIROĞLU ve çocuklarına karşı yaptıkları saldırılarda bana da avukat olarak bana da saldırı da bulunmuşlardır.

 

1-) Müvekkil Ramazan HIDIROĞLU’ nun ortağı ve yetkilisi olduğu HIDIROĞLU Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti. ait Un Fabrikasının İHALELERE GİREBİLMEK İÇİN OLMAZSA OLMAZ EVRAĞI Üretim Kapasite Raporudur. Fabrikanın 28.11.2022 tarihli kapasite raporu ESKİ OLUP GERÇEK FİİLİ KAPASİTEYİ GÖSTERMEMEKTEDİR. BU RAPORLA İHALEYE GİRMEK DEMEK İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAK ANLAMINA GELİR.

 

3-) Buna rağmen Nazmi HIDIROĞLU, oğlu İbrahim HIDIROĞLU’na yetki vererek TMO’nun ihalesine 28.11.2022 tarihinde katılmıştır.

 

      Bu başvurudan haberi olan Nazmi HIDIROĞLU ve İbrahim HIDIROĞLU, yeni verilecek üretim kapasite raporunu beklemeden eski üretim kapasite raporu ile İHALEYE KATILMANIN SUÇ OLDUĞUNU BİLE BİLE İHALEYE KATILMIŞLAR ayrıca Nazmi HIDIROĞLU bizzat, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasına başvurarak “Ramazan HIDIROĞLU tarafından yapılan Yeni Güncellenmiş Üretim Kapasite Raporu Verilmesini” istemediğini beyan etmiştir.

 

Ticaret ve Sanayi Odası’ na giderken tarafıma 30.11.2022 tarihli dilekçeyi hazırlattı ve orada evrak kayıttan geçirerek teslim etti.

 

6-) Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında oda Başkan Yardımcısı Fuat TOGO, yönetim kurulu üyesi Hüsnü YAĞCI, genel sekreter Ali UKAV, ticaret sicil müdürü Salih ERDOĞAN önünde bu başvuru neticesinde Un Fabrikasına görevlendirilecek kişilerle gidilip tespit yapılması ve güncel üretim kapasite raporunun verilmesi kararlaştırılmıştır.


 

8-) Bu keşif ve tespitin yapılması için görevlendirilen Kadir UYANIK,  Necdet BAKIR, Ali Erhan OKYAY ile Ramazan HIDIROĞLU, şirket çalışanları Hüseyin GÜVENÇ, Orhan Gazi ÖZBELLİ, Tuba HIDIROĞLU, Ahmet HIDIROĞLU ve avukatı olarak ben,  görevli olarak KEŞİF VE TESPİT mahalli olan Un Fabrikasının giriş kapısında 30.11.2022 tarihinde buluştuk.

 

Oğuzhan kızarak “ biz ne dertteyiz siz ne derttesiniz gibisinden sözler sarf ederek burada adam öldü, silodan adam düştü FABRİKA KAPALI içeri girmeyin vs.” gibi sözler söyledi. İbrahim de kafa sallayarak sert sert baktı Hüseyin Güvenç isimli şirket çalışanına “ o elindeki telefonu götüne sokarım senin ” dedi.

 

11-) Oradan benimde bulunduğum aynı keşif ve tespit heyeti olarak bu kez makinaların (Vals Makinalarının) bulunduğu bölüme gidildi. İlaçlama olduğu için ben bir süre kapının önünde durmak zorunda kaldım. Bu sırada diğer görevliler, gerekli ölçümlerini, fotoğraflamalarını, kayıtlarını, tespitlerini yapıp notlarına aldılar.

 

Yürürken, kendisine Nazmi HIDIROĞLU ve Oğuzhan HIDIROĞLU tekme ve yumruk atıyorlardı. Ben bunu önlemeye çalıştım. Ancak Fatma Merve HIDIROĞLU beni tutarak buna mani oldu ve bu arada Nazmi ile Oğuzhan HIDIROĞLU bana da yumruk ve tekme attılar.

 

Bu söz üzerine Oğuzhan arkasına döndü ve bıçağı sağa sola sallamaya başladı.  Ben de ölüm korkusuyla kendimi bulunduğumuz üretim alanının dışına çıkıp, daha önce Ahmet HIDIROĞLU ile birlikte  geldiğimiz arabaya bindim.

 

Dışarıdan Nazmi, Oğuzhan, Merve Fatma Hıdıroğlu’nun kendi aralarındaki konuşmalarında; “İbrahim nerede kaldı bunlar kaçıyorlar tutamıyoruz bu işi burada yapamayacak dışarıda yapsın dışarıda silahlı olmaz araba ile vursun sakın dışarıda silah sıkmasın herkesin ortasında…” gibi konuştuklarını duyduk. Ayrıca sürekli ellerinde telefonla görüşüyorlardı, bir yerlere talimat veriyorlar gibiydi. Ben de bu durumdan çok huylandım, bir an önce fabrikadan çıkıp Karakola sığınmak istedim. Zira, ilk saldırıdan hemen sonra Tuba’ ya hemen 155’i aramasını ben söyledim. Ancak Polis bir türlü gelmedi.

 

17-) Müvekkilim Ramazan HIDIROĞLU’ nun da bizi takip ederek zar zor şirket dış kapısından çıktığını gördüm. Zira onlara da saldırılarda bulunuyor ve müvekkilim Ramazan HIDIROĞLU’ nu araçtan zorla çıkartmaya çalışıyorlardı.

 

19-) Ben vurma sonucunda AĞIR YARALANDIM. BEYNİM DIŞARIYA ÇIKACAKMIŞ GİBİ OLDU. KAN BOŞALDI. KANI DURDURAMIYORDUM. ARAÇTAN ÇIKIP HEMEN BENİ HASTANEYE YETİŞTİRMELERİNİ VE MÜDAHALE DE BULUNMALARINI İSTEDİM.

 

20-) Sonradan olaydan anladığım şudur ki ; İbrahim HIDIROĞLU, Nazmi HIDIROĞLU, Oğuzhan HIDIROĞLU ve Merve Fatma HIDIROĞLU ile birlikte önceden planlayarak benimle ÖNCEDEN olan HUSUMETLERİ SEBEBİ İLE Ahmet HIDIROĞLU’ nu ve beni ÖLDÜRMEK istemişlerdir. Şahıslardan ayrı ayrı ŞİKAYETÇİYİM.

 

Şirket yönetiminde anlaşmazlık yaşayan ortaklardan Ramazan HIDIROĞLU’ nun vekili olarak AVUKATLIK FAALİYETİNDE BULUNMAMDIR. Yine hayatıma kastedilen 30.11.2022 tarihindeki saldırıya uğramam da AVUKAT OLARAK müvekkilimin ve yine ortağı şirketin haklarını savunmamdan, savunma hakkını kullanmamdan kaynaklanmaktadır.

 

ŞÜPHELİLER HAKKINDA “MESLEKİ FAALİYETİM SIRASINDA” YAPILAN Demiş olduğu görüldü, bu şikayeti yerinde bulan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Tarsus Sulh Ceza Hakimliği İbrahim HIDIROĞLU’nu tutukladı…

 


Kaynak: Haber Merkezi


ETİKETLER :
Diğer ÖZEL HABERLER haberleri

Yazarlar

En çok okunanlar

MERSİN HAVA DURUMU

+16
°
C
H: +17°
L: +10°
İçel
Salı, 09 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+20° +19° +14° +14° +18° +20°
+12° +14° +10° + + +14°

MERSİN NAMAZ VAKTİ

Anket
TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN YENİDEN ADAY OLSA KAZANABİLİR Mİ?
EVET
HAYIR
PARTİSİNDEN ADAY OLAMAZ










1xbet giriş