Vali Pehlivan
Mersin Sondakika

Vali Pehlivan


Bu haber 2023-01-21 10:54:27 eklenmiş

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz İlçesinde bulunan Cengiz Topel İlk ve Ortaokulu ile Toroslar İlçesi Nene Hatun Anaokulunda öğrencilerimizin karne sevincine ortak oldu, karnelerini verdi.



Vali Pehlivan, okullarda sınıfları ziyaret ederek öğrencilere karnelerini takdim ettikten sonra, tatilde okumaları için kitap hediye etti.

Öğrencilerle sohbette bulunarak çeşitli tavsiyeler veren Vali Pehlivan, “Bugün okullarımız yarıyıl tatiline giriyor. Biz de okullarımızda öğrencilerimizle bir araya gelerek, onların karnelerini takdim ettik ve heyecanlarına ortak olduk.



Mersin İlimiz genelinde 1.386 okulumuzda toplamda 427.495 öğrencimiz bugün karnelerini aldı. 38.540 öğrencimiz ilk kez karne alma heyecanını yaşadı. Okullarımızda görev yapmakta olan 30.286 öğretmenimiz için de iki haftalık tatil başlamış oldu. Bugün karne alan bütün çocuklarımızı, öğrencilerimizi, gençlerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum.

Öğrencilerimiz bu tatilleri hak ediyorlar. Çünkü dersleri ile ilgili yoğun bir çalışma temposu içerisindeler. Şimdi adeta bir mola verecekler. Ben inanıyorum ki öğrencilerimiz, bu tatili bir yandan dinlenerek, bir yandan aileleriyle vakit geçirerek değerlendirirken, bir yandan da derslerinden de kopmamaları için kitap okuma benzeri aktiviteleri de yapacaklar..

6 Şubat 2023 tarihinde, eğitim öğretim hizmetlerimiz bütün okullarımızda tekrar kaldığı yerden devam edecek, öğrencilerimiz okullarına tekrar kavuşacaktır. Bizde Valilik olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, bütün ilçelerimizde Kaymakamlıklarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ve eğitimin bütün paydaşlarıyla, çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için, devletimizin,hükümetimizin sunmuş olduğu, her geçen gün iyileşen imkanları en iyi şekilde değerlendirmeleri hususunda, birlikte yol yürümeye ve öğrencilerimizi bu konuda her açıdan desteklemeye ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu konuda velilerimiz en büyük destekçilerimiz arasında yer alıyor.


İlimizin bütün okullarında yoğun bir mesai harcayarak öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimize, eğitim-öğretim faaliyetinde görev alan, destek veren herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



Okullarda öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Pehlivan, eğitim faaliyetleri hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunarak öğretmenlere iyi tatiller diledi.

Vali Pehlivan’a Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’da eşlik etti.

 


Kaynak: Haber Merkezi


ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri

Yazarlar

MERSİN HAVA DURUMU

+16
°
C
H: +17°
L: +10°
İçel
Salı, 09 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+20° +19° +14° +14° +18° +20°
+12° +14° +10° + + +14°

MERSİN NAMAZ VAKTİ

Anket
TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN YENİDEN ADAY OLSA KAZANABİLİR Mİ?
EVET
HAYIR
PARTİSİNDEN ADAY OLAMAZ










1xbet giriş