"HASARLI BİNALARA GİRMEYİN" UYARISI
Mersin Sondakika

"HASARLI BİNALARA GİRMEYİN" UYARISI

Niğde'de 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Bu haber 2023-02-25 16:29:22 eklenmiş

Niğde'nin Bor ilçesinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depreme ilişkin AFAD ve Kandilli Rasathanesi paylaşım yaptı.

Niğde’nin Bor ilçesinde saat 13.27'de 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden açıklama yapıldı. AFAD depremin derinliğini 7 km olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıklarken derinliğini 5.00 km olarak duyurdu.

Depremin Ankara, Konya ve Mersin'den de hissedildiği öğrenildi.

"HASARLI BİNALARA GİRMEYİN" UYARISI

Niğde'de meydana gelen depremi bağımsız olarak değerlendirdiklerini söyleyen AFAD deprem Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, 'Bu depremler bize bir kez daha şu gerçeği hatırlatıyor. 5 ve üzerindeki depremler hasarlı binalarda yıkıma neden olabilir. Hasarlı binalardan uzak durulması son derece büyük önem taşıyor. Hasarlı binalardan eşya alınmaması konusunda ısrarcı olunmaması gerekiyor. Biliyorsunuz bu konuda yasak da var.' dedi.

BAZI KÖYLERDE HASARA NEDEN OLDU

Niğde’nin Bor ilçesinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde Konya'nın Ereğli ilçesinin kırsal Kutören Mahallesi'ndeki bazı evlerde hasar oluştu, bazı evlerin de eklentileri yıkıldı. Belkaya Mahallesi'nin camisinde de çatlaklar oluştu. (Atilla ATMACA-Erol ERDAL/DHA)

 


Kaynak: Haber Merkezi


ETİKETLER :
Diğer ANASAYFA haberleri

Yazarlar

En çok okunanlar

MERSİN HAVA DURUMU

+16
°
C
H: +17°
L: +10°
İçel
Salı, 09 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+20° +19° +14° +14° +18° +20°
+12° +14° +10° + + +14°

MERSİN NAMAZ VAKTİ

Anket
TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN YENİDEN ADAY OLSA KAZANABİLİR Mİ?
EVET
HAYIR
PARTİSİNDEN ADAY OLAMAZ










1xbet giriş