İngiltere Vize Ücretleri
Mersin Sondakika

İngiltere Vize Ücretleri


Bu haber 2023-05-31 16:28:06 eklenmiş

 

 

Birleşik Krallık ülkelerine seyahat edecek bireyler, İngiltere vizesi için başvuru yaparlar. Hizmet, bordo ve hususi pasaport sahiplerinin Birleşik Krallık ziyaretlerinde vize prosedürleri geçerli olmaktadır. Dolayısıyla İngiltere vize başvurusu ile izin belgesi alınarak, bu ülkeye giriş söz konusu olabilecektir. Vize süreci ile ilgili derinlemesine bilgi sahibi olmak, sürecin problemsiz bir şekilde sonlanmasına imkân tanıyacaktır. İngiltere vize ücretleri ise vizenin türüne ve süresine göre farklılık arz eder.

İngiltere Vizesi Nedir?

İngiltere ve Birleşik Krallık’a giriş yapmak isteyen kişilerin alması gereken izin belgesine İngiltere vizesi denmektedir. Diplomatik pasaporta sahip olan insanlar ise yüz seksen gün içinde doksan günü geçmemek koşulu ile vizeden muaf olurlar. İngiltere üzerinden diğer farklı ülkelere aktarmalı şekilde seyahat etmesi gerekenler İngiltere transit vizesi almalılar. Ancak, havalimanında yirmi dört saatten az kalacaksanız, bu tür bir vize almanıza gerek bulunmamaktadır.

Transit Vize Hakkında Detaylı bilgi: (https://www.vizemerkezi.com/ingiltere/vize-islemleri/transit-vize)

İngiltere vize başvuru işlemleri, Galler, İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda için geçerli olmaktadır. Alınan İngiltere vizesiyle İrlanda Cumhuriyeti’ne giriş yapılamamaktadır. Bu ülkeye giriş için Schengen vizesi gerekmektedir. Aynı şekilde İngiltere vizenizle Schengen ülkelerine ve Schengen vizenizle de İngiltere’ye giriş yapmanıza izin verilmemektedir.

Aile üyelerini ziyaret, tedavi, bilimsel araştırma, akademik çalışmalar, birinci dereceden aile üyelerini gözetim, nişan veya eş ziyareti, iş görüşmesi gibi farklı nedenlerden ötürü İngiltere’ye rutin seyahat etmeyi gerektiren haller var ise bunların nedenleri belgelerle beyan edildiği taktirde İngiltere için uzun dönem vize alınabilmektedir.

Uzun zamanlı seyahatler için on seneye kadar vize verilebilmektedir. Fakat uzun zamanlı İngiltere vizeleriyle ülkede kalma hakkı en çok altı ay olacak şekilde düzenlenmiştir. Altı ayın sonunda ülkeden çıkış yapılması gerekmektedir.

İngiltere Vize Çeşitleri Nelerdir?

Birleşik Krallık ülkelerine seyahat etmesi gerekenler, İngiltere vize çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmalı ve kendileri için en uygun vize türüne müracaat etmeliler. Aksi durumda İngiltere vize reddi söz konusu olabilir. İngiltere vize türleri ise şunları içermektedir:

l Öğrenci vizesi.

l İngiltere çalışma vizesi çeşitleri.

l Tedavi maksatlı vize türü.

l Evlilik ya da yasal eş tescili için gereken vize.

l İngiltere aile ziyareti vizesi.

l İngiltere turistik vizesi.

l Ticari vize.

İngiltere Vizesi İçin Gereken Evraklar Nelerdir?

İngiltere vize başvuru işlemleri için en önemli aşamalardan biri de evrakların temin edilmesidir. İngiltere’ye seyahat edecek olan bireylerin İngiltere vizesi almak için bazı evrakları hazırlamaları gerekmektedir. Bireylerin seyahat amacına göre istenen evraklar da farklı olabilmektedir. Bundan dolayı vize türünüze uygun olan evrak listesini gözden geçirmeli ve sizden istenen belgeleri eksiksiz olarak tamamlamalısınız. Sonuç olarak vize başvuru süreciniz sorunsuz şekilde işleyecektir.

Konsolosluk gerek duyması durumunda İngiltere vizesi için istenen belgelere ek olarak başka belgeler de talep edebilmektedir. Kısa zamanlı İngiltere ziyaretçi işlemleri için hazırlanması gereken belgelerin asıllarının yanı sıra fotokopileri de muhakkak hazırda bekletilmelidir. İngilizce olmayan bütün belgelerin tercümesiyle beraber teslim edilmesi şarttır.

Tercüme ettirilen evraklarda, tercümanın ismi ve iletişim adresi gibi bazı bilgilerin de bulunması lazımdır. Aynı şekilde tercümanın imzası da önemli bir ayrıntıdır. İngiltere vize başvuru belgeleri arasında kimlik kartı, pasaport, seyahat masraflarını gösteren belge, uçak bileti kanıtı, konaklama kanıtı, fotoğraf, vize harcının ödendiğini gösteren makbuz gibi çeşitli evraklar yer almaktadır.

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

Birleşik Krallık ülkelerine gitmek isteyenler, İngiltere vize başvuru işlemleri için konsolosluk ya da büyükelçiliğin yetki verdiği firmalara müracaat gerçekleştirebilirler. Vize başvurularını konsolosluk veyahut büyükelçilik doğrudan kabul edememektedir. Vize almak için bu danışmanlık merkezleri ile iletişim kurmanız ve sürecin yönetilmesi için sizden istenen evrakları temin etmeniz, ardından vize başvuru ücretini yatırmanız gerekir.

İngiltere vize başvurusu yapan bireyler başvurunun tamamlanması adına biyometrik bilgilerini beyan etmeliler. Bundan dolayı da vize danışmanlık merkezine bizzat gitmeleri lazımdır. Parmak izi ve fotoğraf verilerinin alınması, vize başvurusunda önemli adımlardan biridir.

İngiltere Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere vizesi sonuçlanma süresi de insanların sık şekilde sorduğu konulardan biri olmaktadır. İngiltere vizesi almak isteyenler için süreç, vizenin türüne ve seyahatin süresine göre farklı olmaktadır. Yine de İngiltere vize başvurularının sonuçlanması yaklaşık olarak on beş iş gününü bulabilmektedir. Evrak eksikliği var ise süre daha da uzun olabilir.

İngiltere Vize Ücretleri Nedir?

İngiltere vize ücretleri, vizenizin türüne ve seyahatin süresine bağlı olarak değişir. Bu hususla ilgili detaylı bilgiyi vize başvuru merkezinden edinebilirsiniz. Vize başvuru ücretine danışmanlık ücretinin dahil edileceğini de bilmelisiniz.


Kaynak: Haber Merkezi


ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri

Yazarlar

En çok okunanlar

MERSİN HAVA DURUMU

+16
°
C
H: +17°
L: +10°
İçel
Salı, 09 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+20° +19° +14° +14° +18° +20°
+12° +14° +10° + + +14°

MERSİN NAMAZ VAKTİ

Anket
TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN YENİDEN ADAY OLSA KAZANABİLİR Mİ?
EVET
HAYIR
PARTİSİNDEN ADAY OLAMAZ










1xbet giriş