Böyle yönetim şekli yok
Mersin Sondakika

Böyle yönetim şekli yok


Bu haber 2023-09-03 11:35:10 eklenmiş

ŞEHRÜL-EMİN kelimesini Google yazarsanız aşağıdaki yazının aynısını görürsünüz.

 

Şehrül-Emin olmak demek Şehri ve içinde yaşayanları emanet bilmek, bu emanete ihanet etmemek.

 

Şehrül-Emin olmak; bir şehrin güvenilen idarecisi olmak.

 

İdare ederken Hazreti Ömer gibi adil,

 

Hazreti Ebu Bekir gibi sadık.

 

Hazreti Ali gibi vefalı ve yiğit olmak.

 

Bir şehiri yönetenlerden beklenen tamda yukarıda yazıldığı gibi olmalıdır.

Sizce öyle midir bir bakalım.

 

*Bir düşünün seçilmek için yüzlerce maske takan, seçildikten sonra maskelerin sayısını arttırarak yalan konuşan, etrafındaki aile çevresi dahil herkese sırtını dönerek onların güvenini kaybeden birisi,

Şehrül-Emin olabilir mi?

 

*Seçimden önce Tarsus ile her konuda eleştiri yaparak, ben gelirsem şunları yapacağım diyecek, dediklerinin ancak ve ancak yüzde 15 yapan birisi Şehrül-Emin olabilir mi?

 

*Atlı spor tesisi ve at müzesi diyerek Tarsus baraj yolundaki arsaya 4 yıl önce yaklaşık 800 bin tl beton dökecek, billboardlara reklam verecek ve bu projeden vaz geçecek, halkı spor tesisi yapıyorum diye kandıracak, arkasından kurnazlık yaparak kafasına göre %35 ile kat karşılığı gidecek yeri %22,5 ile müttehitte verecek, daha yetmeyecek belediye adına aldığı daireleri sudan ucuz fiyatına satan birisinden, Şehrül-Emin olabilir mi?

 

*Ben seçildiğim zaman Mercedes arabaya binmeyeceğim, kiralık olan bu aracı geri göndereceğim dedikten sonra Mercedes marka makam aracına yüksek paralar vererek satın alan ve rahatlığına bir o kadar düşkün birisi Şehrül-Emin olabilir mi?

 

*Hani belediye tesislerine otobüs ya da bisikletle gidecekti, şimdi şahsına ait Mercedes marka arabası ile gidip gelen birisi Şehrül-Emin olabilir mi?

 

*Kültür sitesi tadilat bakım onarım ihalesi projelendirilerek sadece projeye 1,9 milyon tl ödeme yaparak halkın parasını bu şekilde harcaması ve hala ortada bir kültür sitesi tadilat çalışmasını başlatmayan birisinden Şehrül-Emin olabilir mi?

 

*Kent meydanı dedi, seçilmesi üzerinden 4,5 yıl geçti hala meydan yok, sabahı ayrı, akşamı ayrı olan birisi Şehrül-Emin olabilir mi?

 

* Partisi ile kavgalı, Mersin Büyükşehir belediyesi ile kavgalı, Milletvekilleri ile kavgalı, Parti tabanı ile sorunlu, halktan kopmuş birisi Şehrül-Emin olabilir mi?

 

* 15 bin kişiye iş imkanı, istihtam dedikten sonra Tarsus belediyesinin yeni organize sanayi bölgesindeki 100 dönüm arazinin taksitlerini ödemeyecek ve geriye dönük ödenen paraları belediye olarak alacak ve şu anki değeri 400 milyona yakın olan araziden belediyeyi milyonlarca zarara uğratan birisinden Şehrül-Emin olabilir mi?

 

*İsmetpaşa mahallesinde kahvehaneye giderek onlara kurnaklıkla güven aşılayan ve onları evinden ederek kentsel dönüşüm adı altında kira yardımlarında bile sorun yaşatan hatta yıllar geçmesine rağmen İsmet paşa mahallesinde daha kazma vurdurmayan birisi Şehrül-Emin olabilir mi?

 

*Belediye meclisinde halktan olan vatandaşları darp ettiren ve buna sessiz kalan birisi Şehrül-Emin olabilir mi?

 

* Sedat Pekerin yayınladığı Kıbrısta kumar oynayan ve borcu olanlar listesi yayınlandığında adını o listede gördüğümüz birisinden Şehrül-Emin olabilir mi?

 

* Cetvelde seçildiği ilk sene özürlü sakat kızımızın sıkma tezgahını yıkan birisinden Şehrül-Emin olabilir mi?

 

* 6 Şubat depremi kara gecenin adından toplanan insani yardımların Ulaş mahallesindeki özel depoya indirilmesine sessiz kalan ve olay patlak verdiğinde belediye sosyal medya hesabından açıklam agereği duyan birisinden Şehrül-Emin olabilir mi?

 

* Sıfır noktasında siyasi yaşamına adım atmasına vesile olan ve onunla yol yürüyen, seçildikten sonra herkese dirsek atan ve köprüleri yıkan, yanında bir tane dostu kalmayan birisinden Şehrül-Emin olabilir mi?

 

* Kötü yönetiminden dolayı belediye içesinde kavgaların sayısının bilinmediği, belediye içerisinde kendini yakmaya çalışanın olduğu ortamı yaratan birisinden Şehrül-Emin olabilir mi?

 

* Sana bu konuda güvenmiyoruz mesajı veren belediye meclis üyelerinin her defasında ret verdiği maddeleri belediye meclisine getiren birisi Şehrül-Emin olabilir mi?

 

* 100 yıllık Tarsus İdman Yurdu gibi koca çınarı 100. Cü yılında şampiyon yapacağım dedikten sonra küme düşmesine seyirci kalan ve hiçbir müdahale yapmayan birisinden Şehrül-Emin olabilir mi?

………………………vs………………….vs……………………..vs………………Tüm bu yazılanlardan sonra soruyoruz,

Tarsus’un Şehrül-Emini olması gereken kişi Hazreti Ömer gibi adil, Hazreti Ebu Bekir gibi sadık. Hazreti Ali gibi vefalı ve yiğitmdir.  

 

Dolayısyla;

Ne yazsak ne konuşsak nafile,

Şahsının güven vermediği Tarsus’ta Şehrül-Emin adı askıdadır.

 

Ağzı sıkı, fitneyi yaymayan, dedikodu yapmayan, kumpas ve komplo kurmayan birisi çıkacak Tarsus kazanacak,

31 Mart 2024 günü seçilen kişi 5 yıldır küflü kaftanı çırpacak ve üstüne giyecektir.

 

Son olarak,

Türk düşünürü büyük yazar Hüseyin Nihal ATSIZ ne güzel yazmış

 

''Fahişeler vardır, namustan bahseder.

Kanaatini ve kalemini satmışlar vardır, vicdandan dem vurur. Vurguncular vardır, ağızlarından fazilet sözü düşmez.

Çifte pasaportlular vardır, vatan diye haykırır.

Palikaryalar vardır, kahramanlık iddia eder.

Bazı iyi niyet sahipleri de bunların hepsine inanır.

Gel de bu insanların arasında huzur içinde yaşa.''


Kaynak: Haber Merkezi


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

Yazarlar

En çok okunanlar

MERSİN HAVA DURUMU

+16
°
C
H: +17°
L: +10°
İçel
Salı, 09 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+20° +19° +14° +14° +18° +20°
+12° +14° +10° + + +14°

MERSİN NAMAZ VAKTİ

Anket
TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN YENİDEN ADAY OLSA KAZANABİLİR Mİ?
EVET
HAYIR
PARTİSİNDEN ADAY OLAMAZ










1xbet giriş