Araç hibe maddesi için söz alan, A.Erhan Okyay çok sert konuştu.
Mersin Sondakika

Araç hibe maddesi için söz alan, A.Erhan Okyay çok sert konuştu.

KARDEŞ ŞEHİRE ÖĞRENCİ TAŞIMASI İÇİN HİBE EDİLMESİ İSTENEN ARAÇ REDDEDİLDİ
Bu haber 2023-09-07 11:54:51 eklenmiş

Tarsus Belediyesi ile kardeş belediye olan Moldova Cumhuriyeti Gagavuz Özerk Yeri Valkaneş Belediyesi öğrencilerin taşınması ile ilgili bir araca ihtiyaçları olduğunu belirterek destek istedi.

 

Gelen destek maddesinde Moldova’daki öğrencilerin okula gidip gelmesindeki soruna bir nebze de olsa yardımcı olacağı düşüncesi ile meclise gelen hibe onayından ret kararı çıktı.

 

Bu konuyla ilgili konuşma yapan sorumlu müdür 2016 yılı üretim olan Mercedes Sprinter marka aracın ömrünün azaldığını beyan etti.

 

Bunun üzerine meclis kürsüsünden sanki araç hurdaya çıkacakmış gibi göstermeye çalışıldı. Ama Meclis üyeleri ikna olmadı.

 

Belediye başkanı Haluk Bozdoğan, bu maddeyi oylamaya koydu CHP meclis üyelerinin ve diğer partilerden bazılarının verdiği ret kararı ile madde geçmedi.

 

Bu karara sinirlenen Belediye Başkanı Bozdoğan bu karar ne olursa olsun, söz verdiğim gibi Moldova’daki yaşayan öğrencilerin mağduriyeti azlasın diye ne yapacağım ne edeceğim kendi imkanlarımla bir araç Moldova’ya söz verdiğim gibi göndereceğim dedi.

 

Bu madde üzerine konuşma alan CHP belediye meclis üyesi Ali Erhan Okyay Tarsus’ta bir çok mahallede öğrencilerin imkanı olmamamsı nedeniyle okullarına yayan gitmek zorunda kaldıklarını, aracın hibe edilmesinin yanlış olduğunu ve bu araca Tarsus belediyesinde ihtiyaç olduğunu hatta fiyat bakımından Belediyenin ikinci aracı olduğunu söyledi.

Ali Erhan Okyay’ın bu madde ile sorduğu iki soru karşısında Belediye başkanı Haluk Bozdoğanın sessiz kalması herkesi şaşırttı. Sorduğu soruyua cevap alamayınca, cevabı kendisi verdi. 

 

 

 


Kaynak: Haber Merkezi


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

Yazarlar

En çok okunanlar

MERSİN HAVA DURUMU

+16
°
C
H: +17°
L: +10°
İçel
Salı, 09 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+20° +19° +14° +14° +18° +20°
+12° +14° +10° + + +14°

MERSİN NAMAZ VAKTİ

Anket
TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN YENİDEN ADAY OLSA KAZANABİLİR Mİ?
EVET
HAYIR
PARTİSİNDEN ADAY OLAMAZ










1xbet giriş