Ali Uyan Mecliste Haluk Bozdoğan'a sana verilen yetkiyi kullanamadın
Mersin Sondakika

Ali Uyan Mecliste Haluk Bozdoğan'a sana verilen yetkiyi kullanamadın

Ali Uyan,Hürriyet mahallesindeki bu proje ile ilgili aksamayı, işçi kardeşlerimizin maaşlarının ödenmesini siz buna bağlıyorsanız yoruma açık dedi.
Bu haber 2023-09-07 13:49:32 eklenmiş

5 Eylül günü Tarsus belediye meclis toplantısında konuşma alan Mersin Büyükşehir ve Tarsus belediye meclis üyesi Ali Uyan, Tarsus belediyesi çalışanlarının maaşlarının gününde ödenmemesi üzerine Belediye başkanı Haluk Bozdoğanı uyardı.

 

Sayın başkanım konuşurken çokta dikkatimi çekti, çokta enteresan geldi, belediye çalışan emekçi kardeşlerimizin önümüzdeki dönemlerde eğer maaşlarının ödenmesinde bir gecikme olduğunda biz belediye meclis üyelerini direk hedef gösterdiniz.

 

Ben bir belediye meclis üyesi olarak bunu kabul etmem mümkün değil.

 

Çünkü belediyeyi meclis üyeleri yönetmiyor idare(siz) yönetiyor başta siz saygı değerli başkanımız ve bürokratlar yani belediyemizin buradaki gelir gider hesapları belediye meclis üyelerinin yaptığı bir işlem değil.

 

Sayın başkanım sadece belediyemizin bugünkü gündemde Hürriyet mahallesindeki bu proje ile ilgili eğer bunun aksaması eğer bizim işçi kardeşlerimizin maaşının ödenmesini siz buna bağlıyorsanız bu yoruma açık bu konuyu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

 

Bakınız 2018 Aralık ayı yani sizden önceki bizden önceki dönem bende belediye meclis üyesiydim aynı yer meclise geldi ve bu konu arsanın imar limitet şirketine sermaye artışı olarak verilmesi idi, şunu da biliniz biz Cumhuriyet Halk partisi belediye meclis üyeleri bu gelen gündeme ret oyu vermiştik.

 

Daha sonra aynı konu siz sürekli ifade ediyorsunuz.

Sayın başkanın 2022 Eylül ayında, yine aynı konu gündeme geldi evet biz size evet oyu verdik, takasına,trampasına, satışına, bu konularda ret oyu verdiğimize önünüzü tıkama gibi düşünüyorsanız hayır biz hiçbir zaman belediye işleyişini sizlerin önünde böyle bir şey olabilir mi? Biz belediye meclis üyeleri olarak asla idarenin önünü tıkamak olur mu?

Bakınız aradan 3 yıl geçti size verilen yetkiyi siz kullanmamışsınız, yani bunun kabahatini niye bize buluyorsunuz.

 

Sayın başkanım gerek televizyon programlarında, gerek burada, gerek radyo programlarında, gerek düzenlemiş olduğunuz bazı program etkinliklerinde ifade ettiniz,

Sayın başkanım ben kendi adıma ve hiçbir belediye meclis üyesinin de burada faaliyetlerin engellenmesi değil, biz size bu yetkiyi üç yıl önce verdik ön gördük evet belediyemizin buna ihtiyacı var siz bunu kullanmadınız.

 

Şimdi sayın başkanım bir araç konusu geldi bakınız A. Erhan Okyay kardeşimiz ifade etti bu araç şu anda belediyemiz tarafından fiilen kullanılan bir araç el betteki biz yardımların yardımlaşmanın din, dil, ırk hiç bir konuda ayrımı söz konusu değil ama bakın ne diyoruz.

 

Eğer bizim kendi aracımız var dışarıdan araç kiralıyor isek burada işçi kardeşlerimizin de hakkı var. O zaman burada dışarıya kiralık olarak var ise, biz bir araç az kiralayalım kendi aracımızı kullanalım.

 

Buradan yola çıkarak, biz belediye meclis üyelerimiz gurubu olarak bu yerin bundan önceki mecliste daha küçük parselinin aynı şekilde kat irtifakı kurularak satılması konusunda size meclisten evet oyu verdik, doğrudur yani bu işi bir ekmeği bütün olarak bir anda yiyemeyiz bunu parça parça yapalım. O bir yol alsın, o bir şöyle bir ete kemiğe bürünsün elbette ondan sonra gelsin ama bunlar hepsini biriktire biriktire olmuyor.

 

Ben bu minibüs konusunda evet teşekkür ediyorum, insani boyutta siz dediniz ki kendi imkanlarımı da kullanıp, ne yapıp bunu vereceğim, ama istemem inşallah belediyemiz böyle bir sıkıntıya düşmez, bundan önce böyle hassasiyeti olabilir ya bizim işçi kardeşlerimizin maaşlarında bir gecikme olacağına keşke böyle bir imkanı işçi kardeşlerimizin maaşlarının ödenmesi konusunda bir hassasiyet gösterirseniz de sevinirim. Teşekkür ediyorum dedi.   

 


Kaynak: Haber Merkezi


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

Yazarlar

En çok okunanlar

MERSİN HAVA DURUMU

+16
°
C
H: +17°
L: +10°
İçel
Salı, 09 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+20° +19° +14° +14° +18° +20°
+12° +14° +10° + + +14°

MERSİN NAMAZ VAKTİ

Anket
TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN YENİDEN ADAY OLSA KAZANABİLİR Mİ?
EVET
HAYIR
PARTİSİNDEN ADAY OLAMAZ










1xbet giriş