Haluk Bozdoğan "ÖZGÜR" olmayı "BAŞARIR" mı?
Mersin Sondakika

Haluk Bozdoğan "ÖZGÜR" olmayı "BAŞARIR" mı?


Bu haber 2023-11-05 11:09:05 eklenmiş

Cumhuriyet halk partisinde beklenen genel başkanlık seçimi yapıldı ve 812 Özgür ÖZEL 536 Kemal Kılıçtaroğlu oy aldı. Bu sonuca göre CHP’nin yeni genel başkanı Özgür ÖZEL oldu.

 

2019 yılından sonra Mersin ilçe ve il kongreleri yapılırken,Tarsus belediye başkanı parti iç meselelerine karışmış orada dahi kendisine karşı cepheler oluşturmuş çok tepki toplamıştı.

 

Parti içi karışıklığa sebep olan Haluk Bozdoğanı,23.09.2023 tarihinde gerçekleşen Mersin il kongresinde Ankara büyük kurultay delegesi olması dahi istenilmemişti. Hem de bilinçli olarak.

 

Çünkü ülke kaderini değiştirecek bir genel başkanlık yarışı olacaktı, siyasi omurgası zayıf olan Haluk Bozdoğanın fırtınada nereye savrulacağı bilinemeyeceği için Ankara kurultay delegesi işte bu sebepten dolayı yapılmadı.

 

Elbette sayacak olsak daha bir sebebi var. Ama bu konuyu burada noktayalım.

 

Gelelim Tarsus belediye başkanlığına,

4.5 yıldır Mısır kralı gibi yedi, içti, gezdi, kafasına göre karar verdi, insanları birbirine kesti, onları birbirine düşürdü, Ali Mahir Başarır’dan, il-ilçe başkanlarına hakaret ve suçlamalarla sözlü saldırdı, Mersin büyükşehir belediye başkanını her ortamda Tarsus’a ihanet etmekle eş olacak suçlamalar yaptı.

 

Şimdiye kadar siyaseten tutunacağı hiçbir dayanak ve düzen olmadığı gibi, Sokrates gibi her yerde nutuklar attı, hiç kimseyi beğenmedi, yanında olmayanlara kibir dolu sözlerle, “ateşe ihanet edenler üşümeye mahkûmdur” dedi. Ağustos böceği yazın biteceğini hesaplamadı, tıpkı 5yıl görev süresinin biteceğini hesaplamayan Haluk Bozdoğan gibi.

 

Velhasıl,

Ali Boltaç aday adayı olarak kendisini Tarsus kamuoyunda göstermeye başladığında meclis kürsüsünden tüm CHP örgütüne ve tüm seçilmişlerine kalın ses tonuyla meydan okudu, mücadeleye ve iç savaşa varım, mesajı verdi ve söyle dedi “ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN KESİN ADAY BENİM”

 

…………………………….Özgür Özel’in CHP genel başkanı olması ile,

*Aynı kavgacı görünümü ve yüksek sesle kendi partililerine hakaret edebilecek mi?

 

*Ali Mahir Başarır’ sözlü sataşmalar ve küçük düşürücü tabir edilen, Tarsus’un milletvekili yine yok diyebilecek mi?

 

*Mersin büyükşehir belediye başkanına Tarsus’un hakkını yiyor ve bizim önümüzü kesiyor diyebilecek mi?

 

*Ankara’dan Mersine gelen genel başkan yardımcılarının talep ve isteklerine evet dedikten sonra, onların defalarca telefonla araması üzerine telefonlarına bakmayacak mı?

 

*Kendisini Ankara genel merkeze giderek şikâyetlerini dile getirenlere yine kırıcı dolu ifadeler kullanacak mı?

 

Yoksa,

*Yeniden partisinden aday olmak için, İl-ile örgütü ile yumuşak duygusal bağ mı kuracak?

 

* Yeniden partisinden aday olmak için Vahap Seçer’le ne derece yakınlaşacak, bu saatten sonra Sn. Seçer ona ne kadar güvenecek?

 

* Yeniden partisinden aday olmak için, Ali Mahir Başarır’a canlı yayınlarda saldırır iken şimdi, siyasi manada Sn. Başarır’a aday olmak istiyorum diye nasıl takla atacak?

 

* Yeniden partisinden aday olmak için, siyasi yolda belediye seçimini kazandıran bir kişiyi çevresinde bırakmadığı bilirken, ilerleyen süreçte kimle nasıl yürüyecek? Bende Adayım diyecek?

 

* Yeniden partisinden aday olmak için, Sivil toplum kuruluşlarına randevu vermez iken, Muhtarların bir çok serzenişine kulaklarını tıkarken şimdi işitme cihazı bile taksa ne duyacak?

 

Kısaca Haluk Bozdoğan’ın işi çok çok çokkkkkk zor hele de hedef aldığı kişilerin parti genel merkezinde söz sahibi olacağı bilirken.

 

Bütün gururunu ayaklar altına alsa, tüm yaşanmışlıklardan dolayı büyük küçük herkesi kucaklasa, onlardan defalarca özür de dilese yeniden aday olması hiç ihtimaller arasında gözükmüyor.

 

Nedenini soracak olursa iseniz, oda mayıs ayında ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tarsus’ta Haluk Bozdoğan ’sız seçim çalışması yapılması idi.

 

Bozdoğanı halkın içine sahaya sürmeyerek yararından çok zararı olur diyerek, onun halktan uzak kalması isteyenler şimdi Özgür Özel’in en yakınında ondan.

 

Haluk Bozdoğan hem kurnaz, hem uyanık hem de sinsi birisi, yazdığım-yazmadığım tüm hesaplamaları değerlendirecek ve kendisine siyasi yol haritası belirleyecektir. Ama CHP ile Ama CHP’siz.

 

Bu sebeple Haluk Bozdoğan’ın B planın nedir onu ilerleyen birkaç gün içerisinde göreceğiz.


Kaynak: Haber Merkezi


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

Yazarlar

En çok okunanlar

MERSİN HAVA DURUMU

+16
°
C
H: +17°
L: +10°
İçel
Salı, 09 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+20° +19° +14° +14° +18° +20°
+12° +14° +10° + + +14°

MERSİN NAMAZ VAKTİ

Anket
TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN YENİDEN ADAY OLSA KAZANABİLİR Mİ?
EVET
HAYIR
PARTİSİNDEN ADAY OLAMAZ










1xbet giriş