TARSUS BELEDİYESİ İŞTİRAKİ TARSUS TURİZM SAĞLIK İNŞAAT A.Ş.’DE (TESKİ) ŞİRKETİ İCRALIK OLDU.
Mersin Sondakika

TARSUS BELEDİYESİ İŞTİRAKİ TARSUS TURİZM SAĞLIK İNŞAAT A.Ş.’DE (TESKİ) ŞİRKETİ İCRALIK OLDU.


Bu haber 2023-11-28 18:35:22 eklenmiş

Tarsus Belediyesi iştiraki Tarsus Turizm Sağlık İnşaat A.Ş.’de (TESKİ) 2021 yılında Tarsus ilçesi ismet paşa mahallesinde yıkıma, kısım kısım başlamış ve yaklaşık17.500 metre kareye yakın yeri yıkarak mülk sahiplerine en kısa sürede evlerini hak ettikleri değerden verileceği bizzat Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan tarafından müjdelenmişti.

 

Aradan geçen yılların ardından, Mehmet Özel ve Ziya Kenger’in gayret ve çabalarının karşılığı maalesef Belediye başkanı Haluk Bozdoğan tarafından yok sayıldı. Hatta belediye meclis salonunda mahallenin hakkını arayan Ziya Kenger darp edildi, olay mahkemeye taşındı. İşler iyice çıkmaza girdi.

 

Masrafı olmadan kendi hanelerinde oturan mahalleli, yaklaşık 1300 tl kentsel dönüşüm kira yardımı almış, iki yılın sonunda oturdukları evin kirasını kendi ceplerinden ödemek zorunda bırakılmış,

Belediye meclis üyelerince 3 ayda bir denetime tabi olan belediye şirketleri Haluk Bozdoğan tarafından denetimden çıkartılarak şirketlerin ne yaptığı sırra kadem basmıştı. 

Mahalle sakinleri kanuni yollardan haklarını aramadan önce,Haluk Bozdoğan ile defalarca görüşme yapmış olsa dahi hiç bir netice alınamamıştı. Haliyle mahalle sakinleri için haklarını arama mahkeme kolidorlarına taşınması, bilinçli yada bilinçsiz getirilmiş oldu.

 

Dolayısıyla, daha ortada temel yok, proje yok, yüklenici müteahhit yok,

Ön sözleşme ile işyerleri ve konutların satışı yapıldı, parasını peşin ödeyenler için sözleşme maddeleri yerine getirilmediği gibi, ödedikleri paralar da iade edilmedi ve TESKİ şirketi alacaklılar tarafından mahkemeye verildi.

 

Mahkeme ön sözleşme ile parasını TESKİ'ye verenleri haklı buldu ve icra işlemleri başladı.

 

Mahkeme bitmiş icra işlemlerine karar verilmiş oldu ve TESKİ şirketinin malı olan Çağlayan mahallesi (eski çevik kuvvetin yeri) Ana binası alacaklılar tarafından açık arttırmayla satışa çıkartıldı.

 

tüm yaşanalardan sonra,Tarsus Belediyesi İştiraki Tarsus Turizm Sağlık İnşaat A.Ş.’De (Teski)Belediyenin kasası boş mu sorusunu akıllara geliyor?

 

TESKİ şirketi üzerinden alınan paraların bir kısmı Tarsus İdman Yurduna aktarıldığı kamuoyunda çok konuşuldu ve kalan paranın buhar olduğu basında da haber oldu.

 

Bu utanç Tarsus belediyesine ve Belediye başkanı Haluk Bozdoğana yeter artar diyenler, İsmet paşa mağdurlarının durumunu çok merak ediyor.

 

Kısaca ismet paşa mahallesinde belirsizlik yerini koruyor

 

 

 


Kaynak: Haber Merkezi


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

Yazarlar

En çok okunanlar

MERSİN HAVA DURUMU

+16
°
C
H: +17°
L: +10°
İçel
Salı, 09 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+20° +19° +14° +14° +18° +20°
+12° +14° +10° + + +14°

MERSİN NAMAZ VAKTİ

Anket
TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN YENİDEN ADAY OLSA KAZANABİLİR Mİ?
EVET
HAYIR
PARTİSİNDEN ADAY OLAMAZ










1xbet giriş