Haluk Bozdoğan'ın Yat limanı ve Plaj projesi de boş çıktı
Mersin Sondakika

Haluk Bozdoğan'ın Yat limanı ve Plaj projesi de boş çıktı


Bu haber 2023-12-05 11:31:16 eklenmiş

Tarsus plajı ve yat limanı projesi için Ankara’dan gelen ve 11 Temmuz günü Haluk Bozdoğan ve Tarsus belediyesi sosyal medya sayfalarından paylaşılan habere göre, yatırımcılar Tarsus halkına tanıtılmış oldu.

Zaten olan da ondan sonra oldu, ne bir çalışma ne bir faaliyet görülmedi.

Tahminlere göre ses bombaları günü kurtarmaya çalışan belediye başkanı Bozdoğan yine gelen yatırımcıyı yarı yolda bıraktığı düşüncesinin halk nezdinde hâkim olmasıdır.

Haluk Bozdoğan durduk yere yere göğe sığdıramadığı kişileri neden canlı yayınlarda eleştirdi anlamak mümkün değil demeyeceğiz, çünkü Tarsus belediyesinin yapması gereken meclisten kararı çıkartmak ve bakanlık düzeyinde gerekli izinleri almaktı.

Bunları başaramayan Haluk Bozdoğan hemen sosyal medya üzerinden övünerek bahsettiği yüklenici firma yetkililerini karaladı. Her zaman ki gibi su yüzüne çıkmak istedi. Ama bu sefer başaramadı.

İşin aslını astarını Tarsus halkı bilmeli diyen,

Turizm yatırım danışmanı Umut ÇAKIRHAN kendi sosyal medya hesabı üzerinden, Haluk Bozdoğan’ın haksız eleştirileri odağında olmaları ve kamuoyuna yanlış bilgi vermesi üzerine doğru cevabı hemen yapıştırdı.

 

Çakırhan’ın yaptığı açıklama şu şekilde,

Başkan Bozdoğan; Siyaset gündemi adlı programda ''alanı boş bulup'' yine ipe sapa gelmez ithamlarda bulunuyorsunuz. Bizler daha fazla polemik konusu olmaması için size cevap vermek istemiyoruz, lakin kamuoyunu yanlış bilgilendiriyorsunuz ve tarafımızı suçluyorsunuz.

Turizm Bakanlığına projenin sunulması ve onaylanması yüklenici ve yatırımcı firmaya aittir Belediye’ye değil, bu projenin onayı-kredilendirilmesi-teşvik edilmesi Bakanlık işletmeler dairesinin inisiyatifindedir, ki bakanlığın bizden projeyi beklediği ve ivedilikle ele alacakları tarafınıza defaten iletilmişti. Bu aşamaya gelmesini canı gönülden isterdik lakin;

1-Belediye meclisinden ''protokol imzalama yetkisi'' alamadınız. Biz elimizde bir protokol olmadan arsanın ada-pafta-parsel bilgileri olmadan afaki bir alana mı yat limanı avan projesi hazırlayacaktık. Bakanlık bize daha proje için ''belediye ile protokolünüz'' yok dediğinde başkan bey böyle uygun gördü mü diyecektik.

 

2-İlgili alan üzerinde otuz yıl önce alınmış ''karetta katetta kaplumbağları üreme alanı'' ibaresinden dolayı sit alanı uygulamasına geçilmiş. Yolunu şaşırmış bir tek kaplumbağanın yumurtlaması ve sonrasında ise böyle bir gözlemde hiç bulunulmadığı alan için sizin ; Tarsus üniversitesine istek yazısı yazarak ''alanın sit alanından çıkarılmasına ilişkin'' üniversite görüşü almanız gerekiyordu. Bunu yüzlerce kez size ilettik, ilerleme sağlayamadık.

 

3-Üniversiteden alınan rapor Çevre Şehircilik Bakanlığı'na Belediye üst yazısı ile iletilecek ve sit alanından çıkarılması için girişim yapılacaktı, yapmadınız.. çevre Şehircilik görevlileri konudan haberdardı ve raporu aylarca beklediler.

4-Belediye'ye A4 kağıdı alma ihalesi yapmıyorsunuz. 100-150 Milyon dolarlık bir yatırım için alan tahsis ediyorsunuz. Tahsis kanunları farklıdır, lakin bu yatırımı daha iyi şartlar ve kamu menfaatine uygun bir başka firma katılım sağlamak isterse ''bilir kişi'' önünde projeler ortaya konur ve Tarsus halkına en faydalı proje yürütme yetkisi alır. İllaki ihale olsun derseniz de mevcud alanın kiralanması için açık ihale yapabilirsiniz, alan kişilerde bir plaj alanı yapar ve amacından sapmış olursunuz.

 

5-İletişim en değerli şeydir. Bizler proje ile ilgili hiç durmadan emek sarf ederken sizler hem üstünüze düşen görevleri yapmayacak hemde iletişimi bir anda keseceksiniz. Bu husus kibir ve üstenci bakış ile ''küstüm oynamıyorum'' diyebileceğiniz bir durum değildir. Bizler defaten size ulaşmaya çalışırken siz telefonlarıma cevap vermiyor, dönmüyordunuz. yakın çalışma arkadaşlarınız, özel kaleminiz, sekreteryanız buna şahittir. Bu durumda nasıl yol yürüyecektik.

 

6-Sözün özü; Protokol olmadan, Üniversite raporu olmadan, Çevre Şehircilik düzeltemesi olmadan, Yüklenici firma (biz) avan proje hazırlamadan Turizm Bakanlık onayı alınamaz, kamuoyuna yanlış bilgi vermekten vazgeçin.. Bu tutumunuz Tarsus'un önünü kapatmaktadır. Bu polemikler size yakışsa da , bize yakışmamaktadır. Bu durumu Tarsus kamuoyunun değerlendirmelerine sunmayı tercih ediyoruz.

 

 

 

 

 


Kaynak: Haber Merkezi


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri

Yazarlar

En çok okunanlar

MERSİN HAVA DURUMU

+16
°
C
H: +17°
L: +10°
İçel
Salı, 09 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+20° +19° +14° +14° +18° +20°
+12° +14° +10° + + +14°

MERSİN NAMAZ VAKTİ

Anket
TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN YENİDEN ADAY OLSA KAZANABİLİR Mİ?
EVET
HAYIR
PARTİSİNDEN ADAY OLAMAZ










1xbet giriş