Mersin Sondakika

Dünya ve Türkiye merak ediyordu! O isim açıkladı: Gizemli Tarsus kazısında bu bulundu
Bu haber 2023-04-14 11:23:37 eklenmiş

Türkiye'de bir döneme damga vuran en önemli olaylardan biri de Tarsus kazısı oldu. 2016 yılında başlayıp 1 yıl süren kazı, o dönem tüm Türkiye'yi ekran başına kilitledi.

Kazının bitmesinin ardından ne bulunduğu ise gizli kaldı. Hatta meşhur evle ilgili geçtiğimiz günlerde satışa çıkarıldığına dair haberler yapıldı

Kimilerine göre orada çok büyük bir altın hazinesi bulundu. Kimilerine göre ise dinsel önemli belgelere ulaşıldı.

Başka isimlere göre ise gizemli evde başka boyuta geçen bazı kapılar var.

Kazıda görev aldıklarını iddia eden iki arkeolog, araştırmacı-yazar Haluk Özdil'e kazıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulunmuştu. Arkeologlar, verdikleri bilgileri canları pahasına aktardıklarını ve bu bilgileri verdikten sonra canlarının tehlikede olduğunu ileri sürdüler.

Arkeologlar, ""Orada telefonlar kesiliyor, kazı boyunca sorun devam etti. Hala bile aynı sorunu yaşayan insanlar var bölgede. Oranın altıyla ilgili olayı bütün Tarsus biliyor. 12 yıl önce oraya 15 kişilik bir işçi grubu kazı amacıyla giriyorlar.

Bunlar görevliler ve bir daha çıkmıyorlar. Kazdıkları yerler açık ama kendileri yok. Cesetleri de yok. Herhangi bir yıkım falan da olmamış.

Donuk taş diye bir şey var o bölgede çok bilinen. İşte orada geçit kapısı var dendi, herkes o kapının peşindeymiş öyle duyduk. Başka boyuta geçmek amacıyla kullanılıyor. Ama o boyuttaki varlıkların da buraya geçmesini sağlıyor o kapı. Böyle kapılar sadece dünyaya geçmek için açılmaz" ifadelerini kullandılar.

Beyaz Tv'de ekranlar gelen Ne Var Ne Yok programına katılan Ada Abi, Tarsus kazısında ne bulunduğunu açıkladı.

 

Ada Abi yaptığı açıklamada, "Kıymetli dostlar belki kızarlar ama Aziz Pavlus'la ilgili olduğu düşünülen belgeler bulundu. Bu saklanmıyor. Ülkemizde Tarsus kazısından 100 kat daha büyük sırlar var" dedi.KAYNAK: YENİAKİTGAZETESİ


Kaynak: Haber Merkezi


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri

Yazarlar

En çok okunanlar

MERSİN HAVA DURUMU

+16
°
C
H: +17°
L: +10°
İçel
Salı, 09 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+20° +19° +14° +14° +18° +20°
+12° +14° +10° + + +14°

MERSİN NAMAZ VAKTİ

Anket
TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN YENİDEN ADAY OLSA KAZANABİLİR Mİ?
EVET
HAYIR
PARTİSİNDEN ADAY OLAMAZ










1xbet giriş